Blog

1 ECH ved Den Kongelige Livgarde på tur!

For at styrke sammenholdet på tværs af kompagnier og bataljoner, drog mekanikerne ved Livgardens 1.Echeloner af sted på udflugt. Grundet den naturlige interesse for biler, gik turen til Classic Car House i Kongens Lyngby. Dagen startede med fælles morgenmad, hvor dagen blev talt igennem, og der blev delt røverhistorier fra gamle dage. Herefter gik turen…
Læs mere

1/I på Panzermuseum i Münster

1/I på Panzermuseum i Münster For at styrke enhedens professionalisme og historiske bevidsthed, tog en deling fra 1/l Livgarden på øvelse til Münster. Denne øvelse gav mulighed for at kombinere militær træning med kulturel berigelse og historisk forståelse. Der var mulighed for, med støtte fra Livgardens Fond, at besøge Panzermuseum i Münster.  Dette initiativ blev…
Læs mere

Tæt på at blive snydt: Vagthold får 250.000 tilbage fra vært ved Gardenparty

Da Covid-19 ramte landet, var der et af regimentets vagthold, der kom i økonomisk klemme. Efter at have forudbetalt for en Garderparty, der endte med at blive aflyst, har holdet kæmpet med at få pengene retur. Det er nu, langt om længe lykkedes, takket være en ildsjæl med udpræget retfærdighedssans.

Flagdag på KFUM i Høvelte

Takket være en donation fra Den Kongelige Livgardes Fond kunne lokale veteraner og pårørende mødes til et uformelt grill-arrangement, der foregik i forlængelse af Allerød kommunes officielle markering af Flagdagen på Rådhuset.

Den Kongelige Livgardes Fond uddeler 18 legater under årets årsdagsparade

Solen skinner, som alle gardere ved, altid på en garder. I år skinnede solen, på mange måder, endnu mere på Livgarden, da årets Årsdagsdagsparade, for første gang siden coroanen gjorde sig indtog, kunne afvikles under en bagende juni-sol.

Feltgarderen er tilbage i friske klæder

På den kubisk-formede granitblok står han. Garderen som feltsoldat. Der har han stået siden 1978, hvor han blev indviet i Sandholmlejren. Da Livgarden flyttede i til Høvelte i 1985 flyttede han med. I dag står han foran indgangen til officersmessen – overfor mindestøtten. Nærmest som om, at han vogter over mindet af de faldne og sårede.

Det hele værd – igen

3.-10. september 2021 gennemførte Veteranprojekt Grønland for fjerde gang sin årlige tilstedeværelsedel i og om Nuuk. Projektet var et samarbejde mellem enkeltpersoner tilknyttet Den Kongelige Livgarde og KFUM Soldaterrekreation i Høvelte. Fire af de deltagende veteraner er til daglig ansat på Garderkasernen i Høvelte, og projektet er økonomisk støttet af Den Kongelige Livgardes Fond.

Legater uddelt af Henning Remmens Støttefond for Gardere

Onsdag d. 23. februar var en glædelig dag på Livgardens Kaserne. Her kunne Fru Remmen nemlig tildele hele fem legater fra Henning Remmens Støttefond for Gardere. Støttefonden er en del af Den Kongelige Livgardes Fond, hvorfor oberst Mads Rahbek oplæste motivationerne for de udvalgte.

Mindehøjtidelighed for REX-ulykke

25 år er gået siden en rekrutdeling på Rex-tur blev påkørt bagfra. Det blev markeret på Livgardes Kaserne i februar måned, hvor de gamle gardere fra delingen mindedes ulykken og de kammerater, der måtte betale den højeste pris.

Koncert indsamler 20.000 kr. til veteranarbejde

Hvert år i november måned gennemfører Livgarden en helt speciel koncert for alle dem, der bidrager enten direkte eller indirekte til Livgardens opgaveløsning. I år blev dét koncept udvidet til to koncerter og en saltvandsindsprøjtning til Livgardens veteranarbejde.