7.500 kr. doneret til SSOP

Tekst: Andreas Dalsgaard Schultz   I   10. december 2018

Det er ikke ualmindeligt, at veteranfamilier og deres børn kan være påvirket af de følgevirkninger, som en udsendelse til krigszoner kan have. Familien kan få problemer med at klare alle hverdagens udfordringer, og trivslen kan blive forringet. Det påvirker børnene, der kan opleve stress og lavt selvværd, ensomhed og få indlæringsproblemer.

Det er derfor, SSOP har fokus på at hjælpe børn og unge i veteranfamilier. Som led heri har SSOP de seneste fire år afholdt en sommercamp for børn og unde i alderen 11-19 år. Også i 2019 vil der blive afholdt en camp i slutningen af skolernes sommerferie. På campen støttes deltagerne i en positiv udvikling. Målet er at give deltagerne.

  • en række succesoplevelser, der styrker deres tro på sig selv og øger deres selvværd og indlæringsevne
  • mulighed for at lære deres egne styrker at kende samt træffe gode beslutninger for deres liv
  • en række kommunikations- og samarbejdsværktøjer
  • en oplevelse af, at de ikke er alene med deres udfordringer og følelser.

På campen er der masser af spændende aktiviteter. På den årlige camp identificeres de børn som har brug for støtte og i givet fald, hvilken form for støtte. Der holdes således fat om børnene efter en camp. Denne flerårige indsats har bragt mange veteranbørn videre. Vores mål er, at børnene på trods af, hvad de har med i bagagen, får et værdifuldt liv, hvor de kan tage vare på sig selv siger formand for SSOP Lotte Kolind Poulsen. Derfor er vi også meget taknemmelige for, at Den Kongelige Livgardes Fond har støttet vores arbejde.